کاربرد و فواید گلیسیرین برای پوست و مو چیست؟

28 دسامبر 2022
کاربرد و فواید گلیسیرین Glycerin Unilever Market

امروزه کمتر کسی با اسم گلیسیرین آشنا نباشد. اما سوال اینجاست که کاربرد و فواید گلیسیرین چیست؟ این ماده‌ی بی رنگ و بی بو یکی از پرکاربردترین مواد در صنایع داروسازی، غذایی، بهداشتی و مراقبتی است. قابلیت استفاده مستقیم و کاربرد فراوان گلیسیرین در فرمولاسیون مواد بهداشتی، آن را به سومین ماده‌ی برتر در حوزه‌ی محصولات آرایشی بهداشتی تبدیل می‌کند.

با این حال شاید بسیاری افراد ندانند گلیسیرین چیست و از کاربردهای آن خبر نداشته باشند. در این مطلب به شرح اینکه ماهیت، کاربرد و خواص گلیسیرین چیست می‌پردازیم و دید روشن‌تری نسبت به خواص این ماده‌ی ارزشمند به شما ارائه می‌دهیم.

گلیسیرین چیست؟

این مایع پر کاربرد براساس نوع مصرف در سه نوع حیوانی، گیاهی و سنتزی تولید می‌شود. گلیسیرین گیاهی از روغن‌های گیاهی مانند روغن نارگیل، روغن پالم و روغن سویا به دست می‌آید و بی‌بو صفاف و شیرین است. نوع حیوانی آن بر پایه چربی‌های حیوانی و فرآیند صابونی شدن تولید می‌شوند. گلیسیرین سنتزی اما بر خلاف گزینه‌های قبل از مواد اولیه‌ی شیمیایی غیر سمی تولید می‌شود.

کاربرد و فواید گلیسیرین را بشناسید

به طور کلی عملکرد اصلی گلیسیرین تغذیه و آبرسانی پوست و موست. این محلول شگفت انگیز جاذب رطوبت محیط است و آب مورد نیاز برای لطافت پوست و مو را تامین می‌کند و چربی مورد نیاز را به آن‌ها می‌رساند. از دیگر سو با استفاده از گلیسیرین، پوست و مو مقاومت بیشتری در برابر عوامل خارجی پیدا خواهند کرد. همچنین تغذیه موضعی عمیق، روند بهبود زخم‌ها را نیز بهبود خواهد داد.

 

عملکرد گلیسیرین در آبرسانی به پوست چگونه است؟

برای پاسخ به این سوال باید نگاهی به عملکرد گلیسیرین بیندازیم. گلیسیرین جاذب آب و حلال در آن است. حلالیت بسیار آن باعث می‌شود در آبرسانی پوست بسیار موفق باشد. در واقع لایه‌ی حاوی گلیسیرین روی پوست رطوبت محیط را جدب و به پوست منتقل می‌کند.

خواص گلیسیرین باعث می‌شود که این محلول هم برای پوست مفید باشد و هم برای مو. با توجه به دامنه‌ی گسترده موارد مصرف گلیسیرین، در ادامه کاربردهای گلیسیرین برای پوست و مو را به تفکیک شرح خواهیم داد.

 کاربرد و فواید گلیسیرین برای پوست

اگر به عملکرد و روند تاثیرگذاری گلیسیرین دقت کنید، در خواهید یافت که این ماده تاثیرات عمیقی بر پوست می‌گذارد؛ چرا که آن را تغذیه و مرطوب می‌کند. این دو تاثیر اصلی، نتایج زیادی به همراه دارد که به شرح آن‌ها خواهیم پرداخت.

رفع خشکی پوست با استفاده از گلیسیرین

همانگونه که قابل حدس است، گلیسیرین تاثیر اصلی خود را در رفع خشکی پوست می‌گذارد. این محلول با آبرسانی لایه‌های زیرین پوست، گزینه بسیار مناسبی برای افرادی است که پوست آن‌ها دچار خشکی است. جایگزینی که برای این کاربرد گلیسیرین پیشنهاد می‌شود، استفاده از نرم کننده‌ها و مرطوب کننده‌هاست.

شستشوی روزانه دست‌ها با مایع‌های دستشویی حاوی گلیسیرین یا مواد نرم کننده و آبرسان، مواد مورد نیاز برای تغذیه‌ی پوست دست را تامین می‌کند. از جمله این محصولات می‌توان به مایع دستشویی‌ داو و مایع دستشویی‌ لوکس اشاره کرد که اکثرا بر پایه‌ی گلیسیرین تولید شده‌اند.

 

Glycerin . 21 Unilever Market

تاثیر گلیسیرین بر جوانی پوست و پیشگیری از چروک

با افزایش سن، فعالیت غدد سباسه (ترشح چربی) کاهش می‌یابد و پوست لطافت و انعطاف خود را از دست می‌دهد. گلیسیرین برای پیشگیری از این روند گزینه‌ی بسیار مناسبی است. این محلول با جبران چربی و رطوبت مورد نیاز، شادابی پوست را حفظ می‌کند. در نتیجه از خشکی، چروک، پوسته شدن و پیری پوست جلوگیری می‌کند.

می‌توانید هر شب مقدار یکسان ( مثلا یک قاشق ) از گلیسیرین و روغن ویتامین E را با هم مخلوط کنید. صورت و گردن را با آن ماساژ دهید و پس از 15 دقیقه با آب بشویید.

 

استفاده از گلیسیرین برای پوستی زیباتر

در نتیجه مجموع کاربرد و خواص گلیسیرین برای پوست، ضدعفونی، احیا و ارتقای زیبایی و سلامت پوست است. پس از آبرسانی لایه‌های مختلف و محافظت از آن‌ها، شادابی و شفافیت خود را باز می‌یابد. این خاصیت، خصوصا در مورد پوست صورت، بسیار خوشایند است.

این ماده‌ی اعجاب‌انگیز خاصیت آنتی باکتریال و ضدعفونی کنندگی دارد وPH پوست را متعادل می‌کند. در سایه‌ی این مزیت، استفاده از آن به پیشگیری از جوش و برطرف کردن لک و التهاب آن کمک می‌کند.

برای ساخت تونر طبیعی خانگی، به یک بطری کوچک افشانه دار، 1 واحد گلیسیرین و 2 واحد گلاب نیاز دارید. گلیسیرین را با دو برابر گلاب مخلوط کنید و درون بطری بریزید و تا یک هفته در یخچال نگه دارید. هرروز بعد از شستشوی صورت، قبل از کرم و لوسیون مقداری از تونر را روی پوست اسپری کنید.

 

کاربرد و فواید گلیسیرین برای مو

عملکرد آبرسانی، تغذیه و مراقبت، باعث می‌شود که گلیسیرین برای مو نیز مفید باشد. این ماده راه خروج رطوبت را از ساقه‌ مو می‌بندد و از دی‌هیدراته شدن آن پیشگیری می‌کند. در این حالت از شکنندگی و خشکی مو جلوگیری و با افزایش استحکام، مانع آسیب‌پذیری مو می‌گردد. در ادامه مهم‌ترین خواص گلیسیرین برای مو را می‌خوانید.

درمان ریزش مو و شوره سر

برای نگهداری پوست و مو، نوع گیاهی گلیسیرین مورد نظر است. کاربرد و خواص گلیسیرین بر اساس مواد مغذی ترکیبات آن است که پوست سر و ریشه تا ساقه‌ی مو را تقویت می‌کنند. از طرفی با ضدعفونی پوست سر که بستر رویش مو است و تنظیم PH آن و به درمان ریزش مو کمک می‌کند. آبرسانی عمیق و حفظ تعادل چربی، در درمان شوره‌ی مو تاثیر به سزایی دارد.

 کاربرد و فواید گلیسیرین در درمان خشکی و وز مو

آنچه که باعث وز شدن و حالت‌پذیری سخت موها می‌شود، از دست دادن رطوبت است. استفاده از گلیسیرین بر روی موها راه‌ حلی قطعی و سریع برای این مشکل است. با این کار تمام لایه‌های ساقه مو و ریشه آن رطوبت و چربی مورد نیاز را دریافت می‌کنند و در زمان کوتاهی نرمی خود را باز می‌یابند. در صورتی که انجام این کار برای شما سخت یا ناخوشایند باشد، می‌توانید از محصولات سلامت محوری همچون شامپو نرم کننده مو لوکس با عصاره‌ی اسطوخدوس استفاده کنید. این محصولات غالبا دارای گلیسیرین یا دیگر عصاره‌های طبیعی برای آبرسانی مو هستند.

بهبود جریان آبرسانی و تنفس مو با گلیسیرین

با آبرسانی ساقه و ریشه مو، توانایی منافذ پوست سر و مو برای جذب اکسیژن نیز افزایش می‌یابد. در نتیجه، موها در برابر آسیب‌ها مقاوم‌تر می‌شوند و ریشه‌‌ی مو استحکام بیشتری پیدا می‌کنند. شامپو و نرم کننده‌های مخصوص موهای خشک، مانند نرم کننده انار سان سیلک و شامپو انار سان سیلک برای موی خشک می‌توانند جایگزین این خاصیت گلیسیرین برای مو باشند.

 

Glycerin . 1 Unilever Market

کاربرد و خواص گلیسیرین در درخشندگی مو

اگر موهایتان سوخته باشد یا جنس آن خشک باشد، بدون شک از کدری و ظاهر خشن آن دلخور شدید. این موضوع در بانوان مورد توجه بیشتر است و قرد را وادار به روش‌های پرهزینه‌ی درمانی نیز می‌کند. در این روش‌ها که با استفاده از مواد شیمیایی انجام می‌شوند علاوه بر گران بودن، عوارض خود دارند و گاهی حساسیت‌زا نیز هستند. استفاده از گلیسیرین با حفظ رطوبت مو، علاوه بر افزایش انعطاف و استحکام به درخشندگی آن کمک می‌کند.

 

4 نکته برای احتیاط در مصرف گلیسیرین

      •  قبل از سشوار کردن از گلیسیرین استفاده نکنید زیرا حرارت را در مو نگه می‌دارد و مو دچار آسیب می‌شود.
      •  در هوای خیلی سرد و خشک استفاده از این ماده رطوبت را از مو خارج و آن را خشک می‌کند.
      • در صورتیکه پوست سرتان چرب است، استفاده از آن را فراموش کنید تا چربی موهایتان شدت نگیرد.
      •  گلیسیرین در نقاطی که پوست دچار زخم باز است سوزش و التهاب ایجاد می‌کند.
      •  در صورتیکه به روغن‌ها و دیگر مواد سازنده گلیسیرین همچون روغن نارگیل جساسیت دارید از مصرف ان بپرهیزید .

مقالات مرتبط

9 آگوست 2022

ماینوکسیدیل و عوارض مصرف آن را بشناسیم

ماینوکسیدیل ( Minoxidil ) یکی از مشهورترین داروها در حوزه‌ی پوست و موست. این دارو یکی از درمان‌های کاربردی...

ادامه مطلب
13 ژوئن 2022

روتین مراقبت از مو

حتما خود می‌دانید که زیبایی موها نتیجه سلامت آن‌ها است. روتین مراقبت از مو، برنامه منظم، مداومی است که...

ادامه مطلب
5 ژانویه 2023

خواص روغن بادام برای پوست و مو

روغن بادام یکی پرکاربردترین مواد گیاهی، در درمان‌های خانگی و صنعتی پوست و موست. این روغن امروزه جایگاه خود...

ادامه مطلب

نظرات کاربران